Przepis na te cudowne muffinki otrzymałam od Kasi i Oli, które zakładają swój własny cukierniczy biznes :) Muffinki znajdą uznanie u osób, które cenią sobie słodkości nie napakowane cukrem i tłuszczem. Są one delikatne, mięciutkie, a w swoim wnętrzu skrywają małe co nieco. Uwielbiam nieskomplikowane przepisy na muffiny i babeczki, które można wykonać bez użycia miksera. Taki właśnie jest ten przepis.
Składniki:
na ok 25 mini muffinków
- 180 g mąki pszennej (typ 450)
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru pudru
- szczypta soli
- łyżeczka otartej skórki z cytryny
- aromat, syrop lub ekstrakt kokosowy (przez przypadek użyłam waniliowego-lepszy kokosowy)
- 180 ml mleka kokosowego
- 1 jajko
- 85 g masła (typ PALMA)
- paczka wiórków kokosowych
- tabliczka czekolady (użyłam gorzkiej 60%)
Aniu wyszły Ci przepyszne! Pochłonęłam je migiem! Dawno nie jadłam czegoś tak wspaniałego! Mniam!
OdpowiedzUsuń