Zapraszam do odwiedzania mojego bloga HANDMADEbyANIA. Znajdziecie tam pomysły na prezenty, kartki ręcznie robione, projekty dziewiarskie i mnóstwo innych ciekawych rzeczy :)

poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Egg pops - jajeczka na patyku

Już w zasadzie poświątecznie, ale co tam :) Stare dobre cake pops w Wielkanocnym wydaniu. Tym razem z jasnego ciasta.




Składniki: 
  • jasne ciasto (użyłam takiego z paczki - biszkoptowego, ale lepsze będzie babkowe)
  • 175 g serka mascarpone
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • patyczki
  • akcesoria do ozdabiania (barwniki, posypki, itp)



Gotowe jasne ciasto kruszymy i mieszamy z serkiem mascarpone. Lepimy kulki i nadajemy im owalny kształt. Chłodzimy w lodówce 10-15 minut.

Czekoladę rozpszczamy.

Patyczki moczymy w czekoladzie i wbijamy w jajeczka. Egg pops znów chłodzimy w lodówce. Po 10-15 minutach wyjmujemy, obtaczamy w czekoladzie i dowolnie ozdabiamy. Gotowe wstawiamy do lodówki, by czekolada stężała.












  

1 komentarz:

print