Składniki:
na ok. 45 sztuk
- 2 jajka
- 1/2 szklanki drobnego cukru
- 50 g masła
- 250 g wiórek kokosowych
- 2 płaskie łyżki mąki pszennej
- szczypta sody oczyszczonej (czubek łyżeczki)
- ew. zapachy, ekstrakty, rum itp :)
Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać roztopione i przestudzone masło. Wiórki, mąkę i sodę połączyć ze sobą i dodać do jajecznej masy. Wymieszać. Formować nieduże kuleczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut.
Uwielbiam kokosanki! Ja też dziś je prezentowałam :) Co prawda wg trochę innego przepisu, ale ten bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNo to zabieram się za robienie:) Mało kiedy zdarza się, że akurat wszystkie składniki są w domu!
OdpowiedzUsuń